RipaHonung 

Svensk honung från egna bigårdar

RipaHonung skördar honung från egna bigårdar. Ripagården ligger inbäddad i fantastisk ängsmark där våra honungsbin hämtar nektar från blåeld, gulmåra, sötväppling och många andra ängsblommor. På vårkanten står några av våra kupor tillfälligt på omsorgsfullt utvalda rapsodlingar. Vi har även bigårdar nära skog och lindalléer i närliggande byar.
2024
Nu flyger bina igen!
Vi ser framemot säsongen som närmar sig med stormsteg! 
Alla bin mår bra! I år hoppas vi, precis som varje år, på bra väderförhållanden!

Honung från Raps

Denna honung har en mild smak av vanilj och en mycket ljus färg. Den har en lite och fastare konsistens och passar utmärkt på nyrostat bröd. Min personliga favorit!

Honung Raps & Sälg 

I år blev det inget sälg år. Så är det med naturen. Den ger och den tar. När bina får drag på sälg skimrar honungen i pärlemor. Färgen blir svagt gul. Konsistensen är mjuk och har en nötig smak med inslag av kamomill. Vi håller tummarna och hoppas på sälghonung till nästa säsong 2024!

Honung från Maskros

I år blev det inget maskros år. Så är det med naturen. Den ger och den tar. När bina får drag på maskros blir färgen orangeaktig och smaken påminner lite om "english breakfast" marmelad. Vi håller tummarna och hoppas på maskroshonung till nästa säsong 2024!

Honung från Gårdens Äng

Denna honung har en något mörkare nyans och smaken kommer från bland annat lusern, blåeld, sötväppling och backtimjan men vi har även sett bina gotta sig i lavendel blommorna från vårt lavendelfält.

Honung från lindblom

I år blev det inget lindhonung år. Så är det med naturen. Den ger och den tar. När lindarna stod som mest i blom då var det både för kallt, blåsigt och regnigt för bina. Vi håller tummarna och hoppas på lindhonung till nästa säsong 2024! Lindblomshonung blir endast till när natur, bin & vädret är i symbios. Denna honung har en frisk smak av fläder, mycket sötma och härligt mintig eftersmak. Konsistensen är bredbar.

Honung från rallarros

I år har våra bin flugit på rallarros (mjölkört) från fältet vid golvbanan i Åhus. Denna honung är tack vare rallarrosen nästan krämig till flytande och har en mustig smak som påminner om ljunghonung!

Kvalitetsstämpel 
R I P A H O N U N G
ÅHUS - SWEDEN