Bipollen

Svenskt Bipollen från egna bigårdar 

RipaHonung samlar bipollen från egna bigårdar i närheten av Ripa by. Våra bin flyger bland annat på maskros, kastanj, ängblommor och lind vilket ger fantastiska färger. 
RipaHonung samarbetar även med Bipollenföreningen. Tillsammans erbjuder vi en mångfald av bipollen, både från blommor och träd och från hela Skåne Nordost.

Skörd
Vi skördar vårt bipollen dagligen, under säsong, när det finns ett överflöd av det i naturen. Sedan torkas bipollenet till en vattenhalt på under 8%, i samma temperatur som i bikupan för att behålla dess aktiva ämnen. Bipollenet sorteras för att få fram en ren premiumprodukt av högsta kvalité. Vi erbjuder även färskt bipollen.

Dosering vuxna
1/2 matsked om dagen rekommenderas beroende på ditt näringsbehov. 
Om du aldrig ätit bipollen förut bör du lägga ett korn under tungan för att kontrollera att du inte får någon reaktion. Vissa människor som äter bipollen kan till en början känna av mildare former av irritation i magtarmskanalen, huvudvärk eller illamående då bipollen har ett mycket rikt näringsinnehåll. Inta sedan en mindre dos per dag och öka gradvis.

Bipollen

Bin använder pollen som proteinkälla. Under försommaren finns där ett överflöd av pollen och det är det överflödet vi skördar. 
Olika blommor och träd ger olika färger. Pollen har oftast samma färg som blomman. Biet samlar pollenkornen ett efter ett, kapslar i nektar från blomman och fäster en liten klump på varje ben innan hon flyger hem till kupan. 
Bipollen innehåller drygt 200 bioaktiva ämnen, 16 vitaminer, 27 mineraler och 22 aminosyror. Bipollen har en härligt blommig smak som påminner om nypon. Bra som tillskott, till sötning, som dekoration och som ingrediens i müsli